Home » Művészsarok » Zenevilág » Zeneszó a Forgatagon

Zeneszó a Forgatagon

Az izgő-mozgó Bolyaisok ott sündörögtek a hétvégén a IV. alkalommal megrendezett  Forgatag marosvásárhelyi rendezvényen; hátukon gitár, kezükben kotta, szemükben csillogás és szívükben kitörni vágyó dal.

z

Régóta készülődtek a várva várt ünnepségre, ahol ismét színezhették a hangulatot énekeikkel, jókedvükkel, akár az elmúlt év nyarán, a legutóbbi Forgatagon. Lelkesen hangolgattak a hétvégi meleg délutánokon, 16:00 órától a Szférában, ahol tábortüzes hangulatot teremtve zenéltek. Céluk az volt, hogy a muzsika magával ragadja az arra járókat, őket is felbuzdítsa a kikapcsolódásra; hogy magukat elengedve, hátat fordítsanak minden gondnak – még ha csak egy kis időre is -, és vidáman énekeljenek.

A terv többnyire sikerrel járt, a járókelők mosolyogva tekintgettek a Zenekör fele, mások csodálkozva ültek közéjük, majd folytatták sétájukat, a hangulat barátságos volt a kis kuckóban.

zz

            A vidám társaságra felfigyelt a Marosvásárhelyi Rádió is, akik vasárnap, a zenélés kezdete előtt meginterjúvolták a diákokat, így ők, akárcsak a hallgatóság, jobban megismerhették a csoport zenestílusát, szabályait, terveit és néhány jelenlévő tagját. Az interjút egy ízelítő, igen kedvelt dallal zárta a Bolyai Zenekör, a Szabó Balázs – Bájolót adták elő a rádiónak, így csalogatva az embereket, hogy csatlakozzanak egy órával később.

             A zenész diákok elégedetten zárták a Forgatagot, küldetésüket teljesítve mindent beleadtak, hogy jó hangulatot teremtsenek, míg ők maguk is rendkívül szórakoztak. A hétvégét, mint kedves együtt szerzett emléket tették tarsolyukba, jó reménységgel várva a következő sikerélményeket.

(Itt hallgatható meg a Marosvásárhelyi Rádiónak adott interjú.)

Dumitru Hadassa, XII.H


MEGÖRÖKÍTETT ESEMÉNYEK:

August 2016
M T W T F S S
« Jul   Sep »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Szerkesztő Belépés


A weboldalt készítette: Katona Norbert és Katyi Gergő