Home » Diákszövetség » BDSZ » A Bolyai részvétnyilvánítása a veronai buszbaleset áldozatainak

A Bolyai részvétnyilvánítása a veronai buszbaleset áldozatainak

2017. január 20-án éjfélkor egy egész nemzetet megrázó tragédia történt. A Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjai, közülük néhány diáknak a szülei, tanárok és azok családjai a franciaországi sítáborból tartottak hazafelé, amikor Verona és Velence között, San Martino Buon Albergo község külterületén, az A4-es autópályán az 54 embert szállító autóbusz kigyulladt. 16 ember vesztette életét, többen szenvedtek sérüléseket. Az áldozatok közül heten már a helyszínen életüket vesztették, a jobb oldali első sorokban ülő valamint a lángoló buszon rekedt utasok. Az áldozatok nagyrésze 14-18 év közötti, de tanárok és szülők is hunytak el a balesetben, melynek okai ismeretlenek.

Baleset, pánik, túlélésért megívott küzdelem, menekvés, hősiesség. Éjszaka, idegen ország, égő busz, segélykiáltások.Tragédia, gyász, fájdalom. Egy diáktábor következményei. Egy iskolai kirándulásnak nem így kell végződnie. Diákként pontosan tudjuk, hogyan kellett volna. Nincs jobb érzés egy hosszú utazásról hazaérve, mint édesanyánk finom, már a hazaindulás pillanatában beígért főztje. Általában a kedvenc ételünk, hisz a ‘Mivel várjunk haza?’ kérdések mindig ide vezetnek. Családi gyűlés: élménybeszámoló.  Az a bizonyos ’Welcome home!’ családi összejövetel. A sítáborból hazafelé tartó gyerekek is erről álmodtak azon az éjszakán. Szüleik békésen aludtak otthon, tudva, hogy gyermekükkel minden rendben van, biztonságban van és tanárai vigyáznak rá.

De ez sajnos nem az a kirándulás volt. Erről a kirándulásról nem szívesen beszélünk. Megrázó és feldolgozhatatlan. Ez a kirándulás ártatlan áldozatokat követelt. Könnyeket, ijedtséget, pánikot fakasztott. Örök életre maradandó sebet az érintett emberek szívében. Családok maradtak gyermekeik nélkül. Édesanya és gyereke, tízedikes diákok, sportolók, sofőrök, tanárok. Nem tértek haza. Pedig őket is hazavárták. Még mindig hazavárnák. De már soha sem fognak hazatérni.

Tragédiában érintett lenni a legszörnyűbb dolog, mit ember tapasztalhat élete során. A fájdalom végtelen, akárcsak az együttérzés, részvét diáktársaink iránt. A Bolyai Farkas Elméleti Líceum összes diákjának és tanárának nevében fejezte ki részvétünket György Tamás, iskolánk diákja, 2017. január 27-én gyertyagyújtással és az iskolát képviselő részvétnyílvánító tábla elhelyezésével a Szinyei Merse Pál Gimnáziumnál.

IMG_6681

 

 

 

IMG_6684IMG_6705IMG_6706IMG_6700Részvétünket nyilvánítjuk itt is!

                                                                                                                       Tőkés Anna, X.A

György Tamás, X.A


MEGÖRÖKÍTETT ESEMÉNYEK:

January 2017
M T W T F S S
« Dec   Feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Szerkesztő Belépés


A weboldalt készítette: Katona Norbert és Katyi Gergő