Home » Uncategorized » Diákszervezeti-tábor 2017

Diákszervezeti-tábor 2017

Jópár éve még csak egy rövidke gólyatábor, a mai napra már 100 fős, többnapos rendezvény.

Idén is megszervezésre került a Bolyai Diákszövetség által a Diákszervezeti-tábor (november 9-12., Outward Bound Ifjúsági Központ, Szováta), amely négynapos rendezvényként egyedülálló a marosvásárhelyi magyar líceumok diáktáborai körében. A tábor elsődleges célja a kilencedikes évfolyam tanulóinak bevezetése a diáktanácsozás életébe volt, viszont ezen puritán cél mögött a tábor 18 szervezője, és a 9 elnökségi tag lázasan dolgozott azon, hogy a 61 szerencsés résztvevő diák csoportját egy csapattá formálja.

A november 9-én kezdődő tábor keretein belül a 9. évfolyamon tanulók bizonyos, a tapasztaltabb diáktanácsosok köreiben ismert és „kötelező” csapatépítő jellegű játékokon vettek részt, a kialakuló kapcsolatokat pedig a minden este megszervezett csoportmunkán mélyíthették el, ahol a hangsúly a személyes történetek és nézetek megosztásán volt.

A sporteseményeken, vitaesten és csapattréningen kívül azonban volt egy szakmai része is a tábornak: a diákok 2 előadást (Boga Balázs (MAKOSZ) – „Tanulói Statútum, avagy jogok és kötelezettségek a diákok körében”, illetve Buryán Tünde (Vibe szervező) – „Diáktanácsosból fesztiválszervező”) követhettek végig. A szombati napon Bagaméri Noémi (Erdély TV) képzése során az online kommunikációból és rendezvényszervezésből kaphattak a gólyák ízelítőt. A tábor fénypontja, a „Szimulációs játék” előtt Farkas-Hegyi Beatrix, Tempfli Ákos és Székely Orsolyának köszönhetően a résztvevők gyorstalpalót kaptak a kérvényírás, illetve szponzorlap-kitöltés témákban, majd, egy fiktív rendezvényt kitalálva és megszervezve, letesztelhették tudásukat a hivatali pozíciókat szimuláló szervezőkkel szemben. A játék lejártával nem maradhatott el a szórakozás sem, az utolsó estén a tánckaraoke-szerű „Just Dance” dominált.

Sajnálatos módon, egyszer minden jónak vége kell legyen; ezzel szembesültek a diákok november 12-én, amikor az autóbuszra felszállva, elhagyták az Outward Bound színhelyét. A visszajelzések alapján, a Diákszövetség egy sikeresen elkönyvelt rendezvényt tudhat újra a háta mögött. Nem utolsó sorban, köszönjük a Communitas Alapítvány támogatását, amely nélkül ezen rendezvény nem jöhetett volna létre.

 

Nagy Dávid Márk

Bolyai Diákszövetség


MEGÖRÖKÍTETT ESEMÉNYEK:

December 2017
M T W T F S S
« Nov   Jan »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Szerkesztő Belépés


A weboldalt készítette: Katona Norbert és Katyi Gergő