Home » Tehetségpont » Tehetségnapok » Mindentudás Iskolája

Mindentudás Iskolája

mindentudas03310:00 órától elkezdődött a várva várt Tehetségnap.

A Mindentudás Iskolájának első fellépője Lorenzovici Zsombor és Szabó Szilárd volt, kiknek előadásából a közönség megtudhatta hogyan is vasalják a szinusz görbét. A két diák a Tudományos Diákkörök Erdélyi Konferenciáján harmadik díjat, az országos szakaszon pedig részvételi díjat kapott, Fizika-Matematika-Informatika szekcióban. Felkészítő tanáruk Szász Ágota.

A továbbiakban Bús Zoltán és Kiss Botond a „Szexualitás szekularizációjáról” tartott előadást. Ők a Tudományos Diákkörök Erdélyi Konferenciáján első díjat, valamint az országos szakaszon nagydíjat nyertek el szociológia szekcióban. Felkészítő tanáruk Dr. Puskás Attila.

11:00 órától Bálint Orsolya és Mihály Norbert tartottak bemutatót arról, hogy mennyire egészségtelenek az üdítőitalok és arra buzdították az ifjakat, hogy próbálják meg minél jobban elkerülni ezeket. A tanulók a Tudományos Diákkörök Erdélyi Konferenciáján képviselték iskolánkat és különdíjat kaptak. Felkészítő tanáruk Dr. Fülöp Ibolya, Patek Enikő és Nagy Judit.

Ezután Rezi Csenge és Jeszenszky Henrietta tartottak beszámolót a muskátlik fertőtlenítő hatásáról, melyet akár arcunkon is használhatunk, ha netán a mai fiatalok egyik legnagyobb problémájával állunk szemben, a pattanásokkal. A két diáklány a TUDEK-ről második díjjal, a TUDOK-ról részvételi díjjal térhetett haza, amelyet Biológia szekcióban szereztek. Felkészítő tanáruk József Éva.

Szilágyi Réka és Berekméri Evelin elrepítettek minket a nanovilágba, és bemutatták nekünk, hogy mennyire káros lehet a környezetünkre a különböző szerek gyártása, és egy nagy felkiáltójellel arra hívták fel a figyelmünket,hogy óvjuk a környezetet. Ők környezettudomány kategóriában képviselték az iskolát a TUDEK-en, ahol harmadik díjat szereztek, valamint a TUDOK-on, ahonnan első díjjal tértek haza. Felkészítő tanáruk Szász Ágota és József Éva.

Szántó Kata „Gyöktelenítés a biológiában” című előadásából kiderült, hogyan is lehet rájönni arra, hogy az ember egészségesen étkezik-e vagy sem. Kata a TUDEK különdíjasa lett Egészségtan szekcióban. Felkészítő tanárai József Éva, Fazakas Zita és Patek Enikő

Az ezt követő előadáson egy legóból készült pénzfelismerő robotot mutatott be Nemes Szilárd és Csegzi Gergely, miután bemutatták a robot működését, a tíz euróssal és az egy lejessel, a közönség tapsviharba kezdett. A két diák a TUDEK-en második helyet. A TUDOK-on pedig különdíjat szerzett Fizika- Matematika- Informatika szekcióban. Felkészítő tanáruk Ignát Anna.

Végül nagy sikere volt Oláh Vincének, aki dédnagyapja naplójáról tartott bemutatót, melyet a koreai háború ideje alatt írt, ahol “önkéntes” orvos volt.
És megtudtuk, hogy a “Mu-Guan-Ha” valóban mit is jelent. Vince a Tudományos Diákkörök Erdélyi Konferenciájáról nagydíjjal térhetett haza, amelyet Történelem szekcióban szerzett. Felkészítő tanára Máté Márta.

 Orosz Bettina X.H. és Bota Dalma XI.A.

Az előadók fényképei


MEGÖRÖKÍTETT ESEMÉNYEK:

May 2013
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Szerkesztő Belépés


A weboldalt készítette: Katona Norbert és Katyi Gergő