Home » Rendezvények » Vetélkedők » Bio ki mit tud? -Döntő-

Bio ki mit tud? -Döntő-

A Biológia ki mit tud? döntőjére április 7-én, csütörtökön került sor, a X.H. szervezésében, Szatmári Enikő biológia tanárnő közreműködésével, szokásosan az anfiteátrumban. Hat csapat mérte össze tudását: a IX.A-t képviselte az Ascorbin sav és az A-sokk csapata, a IX.C-ből 3 csapat is bejutott a döntőbe: Disco patkányok, Axoltl és VIP, végezetül a IX.E osztályt a Tüsi csapat képviselte.

Megkérdezésünkre, miért pont az adott nevet választották, a csapatok közül négyen így válaszoltak:

-Disco patkányok: “Mi azért választottuk ezt a csapat nevet, mivelhogy a Disco patkányok azok nagyon-nagyon-nagyon kemények és a Discoban nagyon-nagyon-nagyon keményen kell táncolni, ki kell állni minden próbát és be kell állni a kör közepébe és mindent meg kell csinálni, mert ez a lényeg egy versenyben. A patkányokkal sokat kísérleteznek biológiából és ezért mi is bármilyen kihívást elfogadunk és végül, de nem utolsó sorban vicces névnek találjuk.”

-VIP: “Ötödik óta mindig ez a csapatnevünk.”

-Tüsi: “Épp bejött Tüsi az osztályba, amikor a csapatnéven    gondolkodtunk.”

-A-sokk: “Sokként érheti az embereket.”

A verseny előtt mindenkit elfogott a jóleső izgalom, de végül a későbbiekben a “puha, színes foltokkal tarkított tüskék” kimondása sem jelentett gondot az A-sokk csapatának.

A résztvevőknek négy próbát kellett kiállniuk: bemutatkozó videót és power pointos bemutatót készíteni, egy 10 perces tesztíráson megfelelni, ezenkívül tudniuk kellett 23 állat magyar és latin nevét, amelyeket csak fényképrészletekből határozhattak meg (természetesen magyarul és latinul).

A bemutatkozó videók nagyon jól sikerültek. A zsűrinek leginkább a VIP csapat kisfilmje tetszett, ellenben a többiek is használták kreativitásuk, mint a Pokémon főcímdalával indító, vagy a harcjelenettel kezdődő (az okapi veszített) videók készítői is.

A power pointos megmérettetés alatt két, kevésbé ismert állatról kellett bemutatót készíteniük, melynek a végén a zsűri kérdésekkel nehezítette a döntős csapatok dolgát.

Amíg a 10 perces tesztírás folyt, a szervezők a közönséget szórakoztatták. Kérdéseket tettek fel, a helyesen válaszolókat pedig muffinnal jutalmazták. Arra a kérdésre, hogy “Milyen állat járt először a holdon?”, “Az ember.” válasz meglepő módon nem megfelelő, és a  “Hogyan szaporodnak a pókok?” kérdés válaszául sem az “Élvezettel.” szolgál. Ezek a válaszadók bizony nem kaptak muffint…

Amíg pedig az eredményre várakoztunk, rajzfilmeket kellett felismernünk, persze szintén muffinért cserébe. A vásznon klasszikus rajzfilmekből jelentek meg részletek, mint a Doktor Bubó, a Kukori és Kotkoda, Frakk a macskák réme vagy SpongyaBob. A hangulat fergeteges volt.

Dicséretben részesült a Tüsi, az Ascobin sav és a Disco patkányok csapat. Harmadik helyezést ért el az A-sokk, második lett a VIP csapat és az első helyezést nyerte a Axoltl csapat. Mindenki kapott egy-egy apró jutalmat, az első három helyezett különböző ajándékokban részesült, az elsőknek járt viszont a Bio ki mit tud? torta.

A versenyzők mind nagyon ügyesek voltak és remélhetőleg mind szeretik a biológiát!

(Láng Borbála X. H és Bíró Noémi IX. D)

12968660_543392665843778_1840188707_n


MEGÖRÖKÍTETT ESEMÉNYEK:

April 2016
M T W T F S S
« Mar   May »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Szerkesztő Belépés


A weboldalt készítette: Katona Norbert és Katyi Gergő