Home » Tehetségpont » Művészkörök » Kájoni János furulyaegyüttes

Kájoni János furulyaegyüttes

      A Kájoni János furulyaegyüttes a Bolyai Farkas Elméleti Líceum keretén belül működő furulyakörből alakult. Próbáinkat az iskolában tartjuk hetente, órák után. Vezető tanárunk László József fizika szakos tanár, aki a fellépések előkészítésében segít, eljár próbákra. Az együttes diákvezetője Kántor Viola, aki irányítja a próbákat, kiválogatja a repertoár dalait, egyszóval elvégzi a háttérmunkát természetesen a tagok hatékony közreműködésével.

     A furulyaegyüttes évről-évre új tagokkal bővül. Minden év elején felhívjuk diáktársaink figyelmét az együttzenélés lehetőségére. A belépéshez kottaismeret, valamint alapszintű furulyatudás szükséges.

     Együttesünk jelenlegi tagjai:

  • Györfy Borbála
  •  Szántó Kata
  •  Kántor Anna
  •  Nemes Szilárd
  •  Farkas József
  •  Máté Péter
  •  Kántor Viola

     Munkánkat a régi tagok is figyelemmel követik, esetenként közreműködnek előadásainkon, biztatnak, támogatnak.

     A kör indulásakor elsősorban magyar reneszánsz zeneszerzők műveit játszottuk. Repertoárunk évről-évre bővült, a reneszánsz dalok mellett más korok, nemcsak magyar eredetű alkotásai felé is nyitottunk. A kezdetekben csak iskolai rendezvényeken zenéltünk, mostanra azonban nagyon sok meghívást kapunk különböző városi rendezvényekre, sőt Budapesten is vendégszerepeltünk 2010  augusztus 20-án.

    2008 februárjában jelent meg az együttes Pajkos Táncz című első lemeze. Ezen is főként erdélyi reneszánsz művek hangzanak el, de más szerzemények is felcsendülnek, mint például volt együttestársunk Orbán (Kántor) Csenge első dala: a Kisvirág.

Kántor Viola  


MEGÖRÖKÍTETT ESEMÉNYEK:

March 2012
M T W T F S S
« Feb   Apr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Szerkesztő Belépés


A weboldalt készítette: Katona Norbert és Katyi Gergő