Home » Rendezvények » Hagyományos » Kisballagás – 2015

Kisballagás – 2015

kis1 kis2 kis3 kis4 kis5 kis6

Búcsúlevél
„Lassan, de biztosan lezárul egy fejezet az életutatokon. Még emlékeztek? Nemrég volt, amikor összeszorult szívvel léptétek át az iskola kapuját remegő kézzel édesanyátok kezét szorítva. Beköltöztetek egy meleg fészekbe, ahol a tanító néni második édesanyátok volt. Tőle tanultátok meg, hogy a betűk örömet is tudnak okozni, ha összeolvassák őket, hogy a számokkal játszani is lehet. Őszinte köszönettel tartoztok neki, hiszen bűvös erejével új titkokra nyitotta szemeteket, megalapozva a jövőtöket.

Friedrich Schiller költő szavaival élve:
» Minden elmúlik, mint az álom, elröpül, mint a vándormadár,
csak az emlék marad meg a szívben, halványan, mint a holdsugár. «
Én azt kívánom nektek, hogy szeretettel gondoljatok vissza az elmúlt négy évre, soha ne feledjétek a drága kezet, aki írni-olvasni tanított, nevelkedjetek Bolyai szellemében, és a megszerzett tudást százszorosan kamatoztassátok.”

Biró Vivien Beáta, 3. osztályos tanuló

A hagyományokhoz hűen az idén is volt KISBALLAGÁS a Bolyai Farkas Líceumban.
A 4.osztály 30 tanulója, Jánosi Szerén tanárnő vezetésével közvetlen és zárt ünnepség keretében elköszönt az alsó tagozattól. Öröm és szomorúság egyszerre töltötte el valamennyiük lelkét… Öröm, hogy most már szerencsés ötödikeseknek mondhatják magukat, de szomorúság is, hisz a védett, régi, meleg fészekből ki kell repülniük.
Dr. Bálint István iskolaigazgató gratulált a kisballagóknak a tanév folyamán kifejtett munkáért, az elért eredményekért, és elismerő szavakkal méltatta az osztály tanítójának áldozatos munkáját. Horváth Gabriella igazgatóhelyettes az ötödik osztály kezdetén jelentkező, az alsó-felső tagozat közti különbségekből adódó nehézségekről tett említést, majd azon reményét fejezte ki, hogy mindenkinek sikerülni fog ezen nehézségek áthidalása.
A 2015-ös KISBALLAGÁS meghitt, érzelemdús hangulatához hozzájárult a 3. osztályosok búcsúztató köszöntése, az általuk biztosított virágos háttér, és nem utolsó sorban a tulipános emlékkitűző, amelyet nagy szeretettel tűzték a kisballagók mellére. A rendezvény mindenki örömére furulyaszóval és közös énekléssel zárult.

Pop Ágnes, alsó tagozatos tanár


MEGÖRÖKÍTETT ESEMÉNYEK:

June 2015
M T W T F S S
« May   Jul »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Szerkesztő Belépés


A weboldalt készítette: Katona Norbert és Katyi Gergő