Home » Újdonságok » A diákság véleménye a próbaérettségiről

A diákság véleménye a próbaérettségiről

Biztosan minden érintettben felmerült már a kérdés, hogy segít-e vagy sem, a minden évben nagy figyelmet igénylő próbaérettségi a diákokat. Idén a próbavizsgák után megkértünk pár diákot, hogy ossza meg velünk véleményét az ismeretfelmérésekről. A vélemények megoszoltak az évfolyamok között.

Az embereket tetten értük, ahogy kijöttek a vizsgatermekből, és feltettük nekik a kérdést: mi a véleményük a próbaérettségiről, számukra ez fontos volt vagy sem?

Szerintem a próbaérettségi hasznos, ugyanis ezáltal meg vannak teremtve a körülmények, amik az érettségihez is kellenek, és egy nagyszerű lehetőség az elénk álló próba megismerésére.”– nyilatkozta egyik végzős diákunk, aki jól sikerült vizsgája után igyekezett haza.

További tizenkettedikes diákokat megkérdezve nem kaptunk ugyanilyen jó választ, ugyanis a tét hiányában a diákok nem vették komolyan a megpróbáltatást.

Konkrétan annyira nincs tétje az egésznek, hogy át sem néztem, amit írtam beadás előtt.”

„Természetesen hasznos érettségi tételekből tudás próbát írni, ellenben nem érzem úgy, hogy emiatt egy egész hétig az egész iskolában le kéne állítani az oktatást. Tizenegyedikben, pedig abszurdumnak tartom ezt az egészet.”

Tizenegyedikes diákokat megkérdezve nagyobb közömbösség fogadott az egésszel szemben. A nyilatkozatok többsége arról tanúskodott, hogy nagyon keveset, vagy egyáltalán nem készültek a diákok a vizsgára, ugyanis időpocsékolásnak, fölöslegesnek tartják, főleg egy évvel az érettségi előtt. Ellenben, egy jó pontnak tartották, hogy egy fél órával többet alhattak, a 9 órai kezdet miatt.

Egy szerencsés 10.-es diák is elmondhatta a véleményét az egészről, miszerint semmi tétje nincs az egésznek, ebből kifolyólag a diákok végig szórakozzák az egészet.

A próbaérettségi hasznos lépésnek bizonyul egy érettségizni készülő diák életében, de tényleg felmerül a kérdés, hogy szükséges-e ennek az egésznek ilyen hűhót teremteni?

Lukács Henrietta

IX.C


MEGÖRÖKÍTETT ESEMÉNYEK:

March 2017
M T W T F S S
« Feb   Apr »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Szerkesztő Belépés


A weboldalt készítette: Katona Norbert és Katyi Gergő