Home » Diákszövetség » Kisdiákok » Lackfi János a Bolyaiban

Lackfi János a Bolyaiban

00irotalalkozo 032

Lackfi János író-költővel találkoztak csütörtökön, 2013. június 13-án a Bolyai Farkas Elméleti Líceum diákjaink. Immár második alkalommal látogat el hozzánk Lackfi János, a József Attila-díjas költő, a kortárs magyar irodalom egyik kimagasló alakja.

A rendezvény nagy érdeklődést keltett mind a diákok, mind a pedagógusok körében. A zsúfolásig tele díszteremben a líceum igazgatója, dr. Bálint István köszöntötte a meghívottat, és örömét fejezte ki, hogy újra vendégül láthatjuk.

Lackfi János 1971-ben született Budapesten. Zsámbékon él feleségével és öt gyerekével.

Foglalkozási státuszát nehéz meghatározni, hiszen szinte egyformán ismert és elismert mint író, költő, műfordító, szerkesztő, vagy egyetemi tanár a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.

Rendkívül termékeny és népszerű alkotó. Egyik legfoglaltabb és legfoglalkoztatottabb irodalmi személyiség. Irodalmi estek, író – olvasó találkozók, rendhagyó irodalomórák, könyvhetek, tévé- és rádióműsorok folyamatos meghívottja.

A művészt Pop Ágnes tanítónő faggatta a pályaválasztásról, a gyermekkorról, a versről, a nevelésről, az életről.  A kisbolyaisok a költő verseiből szavaltak, majd kérdésekkel ostromolták.

Író-olvasó találkozó, Rendhagyó irodalomóra, avagy Lyukasóra? A megnevezésétől függetlenül kiváló alkalomnak bizonyult újra találkozni a jó minőségű gyermekverssel, a humorral, a jókedvvel, a színészi tehetséggel áldott művésszel.

Köszönjük a megszámlálhatatlan 1500 verset és a Nagy meséket!

Köszönjük  „A buta felnőtt”-nek és „A részeg elefánt”-nak, hogy a „Domboninneni mesék” szárnyán kedve és ideje volt hozzánk jönni, hogy személyesen elmondta közismert titkait, hogy „Milyenek a magyarok?”, s hogy bemutatta a „Bögre család” régi és újabb kalandjait.

Köszönjük, Lackfi János!

                                                                                                                            Pop Ágnes tanítónő

Médiavisszhang

Lackfi János:

 


MEGÖRÖKÍTETT ESEMÉNYEK:

June 2013
M T W T F S S
« May   Sep »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Szerkesztő Belépés


A weboldalt készítette: Katona Norbert és Katyi Gergő