Home » Uncategorized » Általános Ki Mit Tud? – 2017

Általános Ki Mit Tud? – 2017

Csütörtökön, március 30-án ismét megrendezésre került az, iskolánkban már hagyománnyá lett, Általános Ki Mit Tud döntője. Idén a nyolc, kilencedikesekből álló, csapat a múlt egy-egy híres uralkodóját hozta iskolánk dísztermének a színpadjára, megcsillogtatva színészi tehetségüket és bebizonyítva jártasságukat a történelemben és, persze, az általános ismeretekben. A szervező osztály (X. F) odaadó és pontos munkája a kilencedikes “mentorált” csapatok színvonalas produkcióin, illetve a nézőtéren uralkodó kellemes hangulaton egyaránt megmutatkozott. Egy pillanatig sem unatkozhattunk: a versenyző csapatok sorra, egy-egy rövid szerepjáték révén, a múltba ragadtak minket, bemutatták uralkodójuk életét, szemléltették meghatározó vonásait, majd egy elméleti próba következett, amikor is megbizonyosodhattunk a versenyzők általános ismeretekben való jártasságában.

Bár aznap kétségtelenül minden csapat győztesként térhetett haza, mint minden versenyen, itt is ki kellett választani az első három legjobbat. A zsűrii döntés a következő volt:

  1. hely: E
  2. hely: A
  3. hely: F

Közönségdíj (a facebookos lájkverseny alapján): IX. B

Gratulálunk a szervező osztálynak és a fellépő kilencedikeseknek!

S sok sikert a IX. E osztálynak, a 2018-as ÁKMT szervezőinek, akiknek bizony nem lesz könnyű dolga, miután ilyen magasra lett téve a mérce az idei előadással.

Rövid interjú a győztes csapattal:

Ugye, XIV. Lajost kaptátok témául a Ki Mit Tudon, mi volt az első gondolatotok, amikor meghallottátok a témát?

Nos, tudtuk, hogy ő a Napkirály, hogy a versaillesi kastély volt a lakhelye és tudtuk, hogy az emberek a fényűző életmódjáról, a nagy önbecsüléséről jegyezték meg, szóval ezt meg is próbáltuk jeleníteni a darabunkban.

Mennyire vettétek komolyan a készülést?

Naponta több órát próbáltunk: tanultuk, tökéletesítettük a szöveget, összeraktuk az előadást, és persze próbáltuk megjegyezni minél több érdekességet a témánkkal kapcsolatban. Összefoglalva, próbáltuk magunkból a maximumot kihozni.

Nehezetekre esett-e az első színpadra lépés?

Az biztos, hogy előtte nagyon idegesek voltunk, ismételtünk, bár mi sem tudtuk miért, hisz már rág minden jól ment. Aztán, mikor a színpadra léptünk, megszűnt a külvilág és csak az általunk teremtett környezetre koncentráltunk.

Mit éreztetek a darabotok bemutatása után?

Elégedettek voltunk magunkkal. Úgy voltunk vele, hogy megtettünk minden tőlünk telhetőt, attól a pillanattól kezdve a zsűri kezében volt a sorsunk.

Mi játszódott le bennetek, amikor megtudtátok, hogy ti nyertetek?

Eszméletlen boldogság futott végig rajtunk, mintha valamilyen végtelen energia töltött volna el, ami kitart továbbra is. Csodálatos érzés volt, hogy a munkánk nem veszett kárba és igenis másnak is tetszett az, amit összehoztunk.

Pávai-Marossy Zsófia-Réka és Benedek Bianka

További képek…


MEGÖRÖKÍTETT ESEMÉNYEK:

April 2017
M T W T F S S
« Mar   May »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Szerkesztő Belépés


A weboldalt készítette: Katona Norbert és Katyi Gergő